Ιστορία Α.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ηλιούπολης (Α.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ) είναι ένας Σύλλογος εθελοντικής βάσης γονέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που σκοπό έχει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να παρακινήσει τα παιδιά της πόλης μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Το 2006 δημιουργήθηκε το τμήμα Χειροσφαίρισης (Handball) αγοριών – κοριτσιών, το οποίο συμμετέχει ανελλιπώς στα τοπικά πρωταθλήματα Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων της Ένωσης Ε.Σ.Χ.Α.

Το 2008 δημιουργήθηκε το Γυναικείο Τμήμα Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ) του Α.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ συμμετέχοντας στα τοπικά πρωταθλήματα Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων και από την αγωνιστική περίοδο 2009-10 και στο πρωτάθλημα Τοπικής Κατηγορίας Γυναικών της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.) Την αγωνιστική περίοδο 2012-13 ανήλθε στο Β’ Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών. Τρία χρόνια αργότερα, την περίοδο 2015-16, η ομάδα αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. και Πρωταθλήτρια Β’ Εθνικής Γυναικών. Εκτός από τη γυναικεία ομάδα, ο Α.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ διατηρεί Αναπτυξιακά Τμήματα (Κορασίδες, Παγκορασίδες) που αγωνίζονται στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, Τμήματα Μίνι βόλεϊ, Τμήμα Ενηλίκων (Vintage) και από την αθλητική περίοδο 2018-19 Τμήμα ΒΑΒΥ VOLLEY (αγόρια & κορίτσια 4-6 ετών).

Η φιλοσοφία του Συλλόγου, πέρα από τις αγωνιστικές δραστηριότητες, είναι να συμμετέχει και σε άλλες εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, έχοντας σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα και προβλήματα της κοινωνίας μας. Επιγραμματικά αναφέρουμε:

  • Τακτικές επισκέψεις στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  • Συμμετοχή στην αναδάσωση του Υμηττού υπό την αιγίδα του ΣΚΑΪ
  • Επίσκεψη σε εκθέσεις (Bodies), παρακολούθηση παραστάσεων (Εθνικό Θέατρο) κ.ά.

Σύνθεση Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΟΦΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΤΑΜΙΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΜΕΛΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ